Czekoladowy bananowiec 1. Banan- 330 g 2. mąka gryczana- 120 g 3. kakao- 30 g 4. mleko- 160 ml 5. whey 30g 6. 1 jajo 7. łyżeczka proszku do pieczenia banana zblendować z jajem. dodać resztę składników i zmiksować na gladką masę. piec ok. 35 min w 180 stopni. ja posypałam jeszcze sezamem. /SFD/2017/5/11/ac55470419a54580aa65545556cf0870.jpg [...]
[...] - cynamon - kilka malin - szczypta proszku do pieczenia Wszystkie składniki, oprócz malin, mieszamy ze sobą na gładką masę. W zależności od konsystencji dolewasz wodę/mleko. Ja zawsze robię bardzo gęste ciasto wtedy wychodzi taki pulchny ;-) Na koniec dodajemy maliny i delikatnie mieszamy. Smażysz kilka min. z jednej i drugiej strony pod [...]
Muffinki robię praktycznie tak samo jak omlet :-) Blenduję płatki owsiane, dodaję odżywkę, żółtko, trochę proszku do pieczenia i mleko albo wodę, zawsze na oko leję, tak żeby papka się zrobiła, ale nie za bardzo rzadka. W tym momencie można dodawać ulubione składniki, ja podzieliłam porcję na dwie i do jednej dodałam kakao, suszone owoce i [...]
Czekoladowy bananowiec 1. Banan- 330 g 2. mąka gryczana- 120 g 3. kakao- 30 g 4. mleko- 160 ml 5. whey 30g 6. 1 jajo 7. łyżeczka proszku do pieczenia banana zblendować z jajem. dodać resztę składników i zmiksować na gladką masę. piec ok. 35 min w 180 stopni. ja posypałam jeszcze sezamem.
[...] kokosowych, Po 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia i cynamonu. W misce wymieszac płatki, owoce, orzechy, proszek i cynamon. W drugiej rozgniesc banana, dodać mus z jabłka, mleko i roztrzepane jajko. Zawartość model połączyć, przedłożyć do zaroodpornego naczynia wysmarowajego masłem i piec 40 min w 180 st.C. [...]
[...] 200 ml mleka 3,2% Wszystkie suche składniki wymieszać w misce (maka, kakao, morele, wiórki), w osobnej misce ubić jajka dodać mód - wymieszać, oliwę - wymieszać i na koniec mleko. Połączyć wszystkie suche składniki i mokre razem, wymieszać łyżką, w razie konieczności można dodać jeszcze trochę mleka. Ciasto rozłożyć do foremek, nie do pełna [...]
[...] Prawdziwa ciekawostka wg. mnie Termin przydatnosci do spozycia to 14 dni i nalezy przechowywac w lodowce, ale jest to na pewno bardziej "prawdziwe" mleko od UHT i tego z woreczka o proszku nei wspomne W Polsce ostatnio pojawila sie marka "Ale mleko" z zawartoscia tluszczu 2%. Wszystko polega na tym, ze [...]
1. Nie powinny wogóle wystepować, jezeli już występują to powinny w postaci naturalnej czyli owoców (banany, rodzynki, jabłka itd) nigdy rafinowane (typu glukoza, sacharoza itd). 2. Mleko tak naprawdę nikomu nie służy ale nie każdy chce z niego zrezygnować. Ja zalewam płatki z bananem wodą, przykrywam na 15 min po tym czasie mieszam z tym [...]
Muffinki robię praktycznie tak samo jak omlet :-) Blenduję płatki owsiane, dodaję odżywkę, żółtko, trochę proszku do pieczenia i mleko albo wodę, zawsze na oko leję, tak żeby papka się zrobiła, ale nie za bardzo rzadka. W tym momencie można dodawać ulubione składniki, ja podzieliłam porcję na dwie i do jednej dodałam kakao, suszone owoce i [...]
[...] 6/10 - rozpuszczalnosc - b. dobra; lekka pianka, która szybko zniknęła 9/10 - gęstość - jak woda - zdecydowanie bardziej smakuje mi odżywka waniliowa WPC Plus Chocolate - mleko - 200 ml - 30 g produktu - smak - nie przypomina czekolady, taki chemiczny 6/10 - rozpuszczalność - b. dobra; lekka pianka, która szybko opada 9/10 - gęstość - [...]
[...] :-( a placuszki to szybko i prosto :-) mixujemy 3 całe jaja + jedno białko , 30g maki kokosowej, łyżeczkę kakao i szczyptę proszku do pieczenia. Dolewamy do masy wodę lub mleko do Uzyskania gęstej masy. Rozgrzewamy patelnie z mała ilością oleju kokosowego , następnie wykładamy masę na patelnie formując małe plaxuszki. Przykrywamy na chwile [...]
[...] :-( a placuszki to szybko i prosto :-) mixujemy 3 całe jaja + jedno białko , 30g maki kokosowej, łyżeczkę kakao i szczyptę proszku do pieczenia. Dolewamy do masy wodę lub mleko do Uzyskania gęstej masy. Rozgrzewamy patelnie z mała ilością oleju kokosowego , następnie wykładamy masę na patelnie formując małe plaxuszki. Przykrywamy na chwile [...]
[...] ale mam jeszcze mam nadzieje ostatnie pytanka. 1) czy banany badz inne ww proste powinny wogole wystepowac w mojej diecie? jesli tak to kiedy i jakie ilosci? 2) cos widze ze mleko niezbyt dobrze mi sluzy:), wiec stad pytanie czym je zastapic-chodzi tylko i wylacznie o sniadanie bo procz tego to nie jem (czy platki gorskie trzeba gotowac?) 3) ile [...]
[...] ) * 0,5 l oleju * pół tabliczki gorzkiej czekolady * 2 łyżki masła Ciasto : Mąkę wsypujemy do miski dodajemy curky,cynamon,wiórki kokosowe,proszek do pieczenia ,mleko,jajko wszystko razem mieszamy na konsystencje gęstej śmietany. Gdyby było za rzadkie dodajemy mąki,jak za gęste odrobine mleka.Nasze ciasto zostawiamy na ok 10 min. [...]
[...] do uzyskania luźnej konsystencji, dodajemy nasze słodzidło i jajka. Suche składniki przesiewamy i łączymy ze sobą i stopniowo wsypujemy do miski ciągle miksując. Dodajemy mleko rozcieńczone z wodą żeby doprowadzić nasze ciasto do lepkiej, ale zwartej konsystencji. Wsypujemy pokrojoną w kawałki czekoladę oraz orzechy. Mieszamy wszystko [...]